شرایط رشته های بدون کنکور مقطع کارشناسی ارشد،لیست رشته ها

هر ساله دانشگاه های مختلفی در مقاطع کارشناسی ارشد بدون برگزاری کنکور و آزمون دانشجو می پذیرند و افراد می‌توانند با توجه به تمایل و تصمیماتی که دارند یکی از دانشگاه‌ها را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند و البته برای انتخاب این دانشگاه باید از شرایط پذیرش دانشجو توسط آن به صورت کامل اطلاع داشته باشند تا انتخاب آگاهانه ای را انجام دهند.

 

 

مطالب مشاوره     شرایط رشته های بدون کنکور مقطع کارشناسی ارشد

 

 

مشاوره تلفنی    مشاوره تحصیلی تلفنی     مشاوره تحصیلی تلفنی دانشگاه بدون کنکور    مشاوره تحصیلی تلفنی دانشگاه بدون کنکور



لازم است بدانید که همه رشته ها در دسته ی رشته هایی که افراد برای ادامه تحصیل بدون کنکور انتخاب می‌کنند قرار نمی گیرد و هنوز هم در مقاطع مختلف رشته هایی که خیلی پرطرفدار هستند با برگزاری آزمون اقدام به پذیرش دانشجو می کنند. ولی در صورتی که تمایل داشته باشید بدانید که در هر دانشگاهی کدام یکی از رشته ها در دسته ی رشته هایی قرار دارد که افراد می‌توانند بدون آزمون در آن ادامه تحصیل دهند این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

بدون کنکور

 

در این مقاله تصمیم داریم تا در مورد رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد که در دانشگاه های سراسری و همچنین دانشگاه های آزاد و دانشگاه غیر انتفاعی و همچنین دانشگاه علمی کاربردی و طرح فراگیر پیام نور قرار دارد صحبت کنیم و همچنین بگوییم که لازم است افراد چه شرایطی را داشته باشند تا بتوانند در این رشته های بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد ادامه تحصیل دهند. وقتی که مطالب زیر را کامل خواندید و تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور گرفتید می توانید با مطالعه سایر مقالات همین سایت از زمان و نحوه ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد اطلاع پیدا کنید.

 

 

رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد طرح فراگیر پیام نور

در طرح فراگیر پیام نور دانشجویان بدون اینکه لازم باشد در هیچ آزمونی شرکت کنند می توانند وارد دانشگاه شوند و ادامه تحصیل دهند. ولی پذیرش به این صورت است که افراد باید منابع امتحانی را مطالعه کنند که یک امتحانی برای 6 تا 10 واحد درسی برگزار می شود که لازم است افراد در آن شرکت کنند که به آن دوره دانش پذیری می گویند و کسانی که بتوانند این دروس را پشت سر بگذارند وارد دوره فراگیر پیام نور می شوند.

کسانی که میخواهند در مقطع کارشناسی ارشد در یکی از رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور ادامه تحصیل دهند اگر همه شرایطی که در دفترچه ذکر شده است اعم از شرایط عمومی و خصوصی را داشته باشند می ‌توانند در یکی از کد رشته های امتحانی ثبت نام کنند و تا سقف 20 کد رشته محل را از دوره هایی که در دفترچه آمده انتخاب کنند و بعد از بررسی هایی که صورت می‌گیرد مشخص می‌شود که در نهایت کدام رشته را ادامه خواهند داد.

 

بدون کنکور

 

اگر بخواهیم به صورت فهرست وار مراحل مختلف ثبت نام و پذیرش طرح فراگیر پیام نور را به اطلاع شما برسانیم می توانیم موارد زیر را به ترتیب بیان کنیم که لازم است تمام آنها را به ترتیب دنبال کنید و از صحت انجام هر کدام از مراحل اطمینان حاصل کنید تا ثبت نام صحیح و بدون مشکلی را داشته باشید.

  • پیش ثبت نام رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور
  • انتخاب رشته مورد نظر برای امتحان
  • انتخاب کد رشته محل های مورد نظر
  • تهیه فهرست منابع امتحانی
  • مطالعه و آماده سازی داوطلب
  • ثبت نام نهایی
  • برگزاری آزمون
  • کسب نمره حداقل 12 در هر درس
  • کسب معدل حداقل 14 در مجموع دروس (دقت داشته باشید که وقتی می گوییم معدل باید حداقل 14 باشد این یعنی اینکه حتی اگر دانشجو در همه درس ها هم نمره قبولی را کسب کرده باشد اما معدل کمتر از 14 شود شرط لازم برای ورود به دوره فراگیر را ندارد)
  • شروع به تحصیل به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد در ترم بهمن ماه

 

 

 

 زمان ثبت نام طرح فراگیر پیام نور

اول پاییز هر سال زمان ثبت نام رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور است افراد با دانستن این تاریخ می‌توانند بهتر برنامه‌ریزی‌های خود را انجام دهند و خود را برای آزمون آماده کنند تا بتوانند نمراتی که لازم است را کسب کنند و وارد دوره فراگیر شوند.

 

بدون کنکور

 

رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه سراسری

بعد از اینکه خیلی از دانشگاه ها تصمیم گرفتند در مقطع کارشناسی ارشد بدون برگزاری آزمون پذیرش دانشجو را انجام دهند دانشگاه سراسری هم این کار را برای یک سری از رشته ها انجام داد ولی این پذیرش توسط دانشگاه سراسری از دو طریق صورت می گیرد که یکی از طریق استعداد های درخشان می باشد و دیگری پردیس خودگردان و افراد با توجه به اینکه شرایط هر دو روش را مطالعه کردند می توانند تصمیم بگیرند که می خواهند از کدام یکی از این روشها ادامه تحصیل دهند.

 

 

بعد از اینکه شیوه پذیرش آنها مشخص شد رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد را می توانند مشاهده کنند و رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند در نظر داشته باشید که افرادی که تمایل دارند از طریق استعداد های درخشان ادامه تحصیل دهند باید شرایط لازم را داشته باشند یعنی هم حتما باید فارغ التحصیل دانشگاه سراسری باشند و هم معدل دوره لیسانس آنها حداقل 17 باشد و در سنوات مجاز تحصیلی فارغ التحصیل شده باشند.

 

بدون کنکور

 

رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد پردیس خودگردان

در بین دانشگاه های مختلفی که اشاره کردیم بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرند بعضی از پردیس های خودگردان دانشگاه سراسری هم این کار را انجام می دهند که از این بین می توان به پردیس بین المللی دانشگاه صنعتی شریف و پردیس بین المللی دانشگاه تهران اشاره کرد. در ادامه چند نمونه از رشته هایی که برای پردیس بین المللی دانشگاه تهران ارائه می‌شود و افراد می‌توانند بدون برگزاری آزمون در آنها ادامه تحصیل دهند را خواهیم آورد

  • مدیریت
  • روانشناسی
  • حقوق
  • معماری
  • مهندسی مکانیک
  • مهندسی کامپیوتر
  • مهندسی عمران
  • مهندسی انرژی
  • مهندسی نفت
  • مهندسی صنایع
  • زبان انگلیسی
  • طراحی صنعتی
  • زیست شناسی سلولی و مولکولی

 

بدون کنکور

 

رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

همانطور که گفتیم دانشگاه های مختلفی هر ساله به صورت بدون کنکور اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد می کنند و در بین آنها دانشگاه آزاد هم هرساله چند ظرفیت برای کارشناسی ارشد بدون کنکور اعلام می‌کند و تنها شرطی که لازم است این افراد داشته باشند این است که جزو استعدادهای درخشان باشند. از جمله مواردی که استعداد های درخشان باید داشته باشند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • معدل 17 لیسانس برای رشته های علوم انسانی را داشته باشد.
  • معدل 16 برای رشته های غیر علوم انسانی را داشته باشد.
  • متقاضیان باید در سنوات مجاز کارشناسی، فارغ التحصیل شده باشند.
  • رشته تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد متقاضی باید مرتبط باشد.

 

 

 

رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه غیرانتفاعی

در مورد دانشگاه های غیر انتفاعی پذیرش دانشجو در رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد کمی سخت تر از سایر دانشگاه ها است زیرا پذیرش محدودتر است و ظرفیت‌ها تعداد زیادی نخواهند بود. البته در سال‌های اخیر خیلی از صندلی‌ها خالی ماندند و نیاز نیست که افراد نگران پذیرش خود باشند زیرا شانس پذیرش افراد بسیار بالاتر رفته است. کسانی که میخواهند در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه غیرانتفاعی بدون آزمون ادامه تحصیل دهند می توانند یکی از راه‌هایی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم را طی کنند تا بتوانند در این مقطع ادامه تحصیل دهند.

  • استفاده از مزایای استعداد های درخشان
  • ارائه درخواست برای پردیس های خود گردان
  • شرکت در دوره های فراگیر پیام نور

 در نظر داشته باشید که افرادی که از دانشگاه غیرانتفاعی فارغ التحصیل شده باشند نمی تواند بدون آزمون در دانشگاه آزاد ادامه تحصیل دهند و فقط می توانند برای دانشگاه های سراسری اقدام کنند و کسانی که میخواهند حتما از مزایای استعداد های درخشان استفاده کنند باید شرط معدل را داشته باشند و کسانی که شرایطی که گفته شد را داشته باشند اگر پسر باشند نباید مشکل نظام وظیفه داشته باشند.

 

بدون کنکور

 

رشته های بدون کنکور کارشناسی ارشد علمی کاربردی

همانطور که گفتیم خیلی از دانشگاه ها در مقطع کارشناسی ارشد بدون کنکور دانشجو می پذیرند اما این اتفاق هنوز هم در مورد دانشگاه علمی کاربردی نیفتاده است و فقط در مقطع کاردانی و کارشناسی است که پذیرش دانشجو توسط دانشگاه علمی کاربردی انجام می شود.

زیرا سطح علمی که برای این دانشگاه تعریف شده است فقط مختص به افزایش کیفیت دوره‌های کاردانی و کارشناسی است و در کل هدف از دانشگاه جامع علمی کاربردی تمرکز بیشتر روی دوره کاردانی و کارشناسی است و به این علت است که هنوز روی مقطع کارشناسی ارشد فعالیت خاصی صورت نگرفته است و بهتر است افرادی که تمایل به ادامه تحصیل بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد را دارند یا از طریق پردیس خودگردان اقدام کنند یا از طریق دوره های فراگیر پیام نور ادامه تحصیل دهند. توصیه می‌کنیم بعد از این که تمام موارد گفته شده را مطالعه کردید باز هم دفترچه مربوط به هر دانشگاه را به دقت مطالعه کنید تا بهترین تصمیم را بگیرید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.