چگونه کنکوری درس بخوانیم،عمومی اختصاصی،مفهومی | آی مشاوره

تمام داوطلبان با این موضوع آشنا هستند که طریقه مطالعه دروس برای امتحانات تشریحی و تستی متفاوت است. کنکوری درس خواندن یک هنر  است که نیاز به کمی دقت و هوش دارد. برای کنکوری درس خواندن باید نکات زیر را انجام دهید.

1- اولین و مهمترین نکته در کنکوری درس خواندن تجزیه و تحلیل سوالات کنکورهای سال های قبل است که با این کار با دید طراحان سوال آشنا می شوید و نحوه ی سوالات تستی هر درس را متوجه می شوید.

2- نکته دوم جستجوی جزوات و کتاب های نوشته شده توسط طراحان سوال است.

3- نکته بعدی  استفاده از منابع و جزوات کنکوری است. معمولا نیاز نیست برای همه درس ها از کتاب های منبع و پر حجم استفاده کرد.

4- نکته بعدی ترکیب جزوات و کتاب های رفرنس است که ابتدا توسط جزوات اطلاعات خود را به  50 تا 60 درصد برسانید و نقاط ضعف جزوات را با کتاب های رفرنس تکمیل کنید نه اینکه آنها را کامل بخوانید.

5- در نهایت داشتن اعتماد به نفس و عدم مقایسه خود با دیگران راهی است که تا حد زیادی به موفقیت شما کمک خواهد کرد.

 

درس

 

عمومی بخوانیم یا اختصاصی

با وجود اینکه عمومی‌ها ضریب کم‌تری دارند اما یادتان باشد که نباید تأثیر آن‌ها را نادیده گرفت. باید تعادل بین مطالعه‌ی درس‌های عمومی و اختصاصی را رعایت کنید و به ازای هر مقدار زمانی که درس اختصاصی میخوانید باید یک سوم آن را درس عمومی بخوانید. نکته‌ی مهم دیگر آن است که اگر شما صرفاً به مطالعه‌ی درس‌های اختصاصی بپردازید نیم‌کره‌ای که مربوط به درس‌های اختصاصی است به دلیل استفاده‌ی زیاد دچار خستگی شده و زمان برای طبقه‌بندی اطلاعات را ندارد و راندمان مطالعه پایین می‌آید و چون از نیم‌کره‌ی درس‌های عمومی که حفظی هستند استفاده نکرده‌اید دچار تنبلی می‌شود و به نامطلوب‌ترین نتیجه‌ی ممکن می‌رسید. پس با ایجاد تعادل بین درس‌های عمومی و اختصاصی راندمان خود را در مطالعه بالا ببرید.

 

چگونه مفهومی درس بخوانیم؟

وقتی شما تصمیم به مطالعه ی درسی می گیرید قصد دارید حجم وسیعی از اطلاعات را به خاطر بسپارید و سرعت به یاد آوردن مطالب را افزایش دهید و مطالب در ذهن شما عمیق‌تر شکل بگیرد، بنابراین باید درس را بصورت مفهومی بخوانید تا دیگر آن را فراموش نکنید.

با یادگیری مفهومی سرعت یادگیری شما بالا می‌رود یادگیری مطالب راحت‌تر می‌شود، همچنین حجم بیشتری از اطلاعات در ذهن باقی می‌ماند. برای این نوع یادگیری لازم است مراحل یادگیری مفهومی را بشناسد.

 

گام اول

هنگام مطالعه در ابتدا به این نکته توجه کنید که چه چیزی را می‌خواهید یاد بگیرید. تیترها و سرفصل‌های را کامل بخوانید و آن‌ها را به صورت سوال در آورید تا در هنگام مطالعه با پاسخ به آن سوال‌ها به میزان تسلط خود بر مطالب آن درس پی ببرید. زمانی که نقشه یک فصل از یک درس در ذهن‌تان نقش ببندد متوجه می‌شوید چه چیزی را باید یاد بگیرید. در درس آزمون در ابتدای هر فصل مشخص شده است که در مطالعه خود چه مباحثی را باید بخوانید و این امر شما را به هدف اول مطالعه می‌رساند. 

 

گام دوم

هنگامی که تا حدودی با سرفصل ها و تیترها آشنا شدید باید بین مطالبی که از قبل بلد هستید و مطالب جدید ارتباط برقرار کنید. برای یادگرفتن یک مطلب جدید شما باید بدانید چه مباحثی را به عنوان پیش نیاز بلد باشید و قبل از شروع به مطالعه، آن‎ها را مرور کنید.

 

گام سوم

مطالعه عمیق مطالب و درک کامل مباحث است. در این مرحله شما شروع به مطالعه دقیق یک مبحث می‌کنید. به شکل‌ها ، نمودارها و مثال‌های آورده شده در کتاب توجه کنید و در هنگام خواندن ، نکته‌های مهم در هر پاراگراف را مشخص کنید. زمانی که هر مطلبی را از هر درسی می‌خوانید برای آن یک مثال بیاورید. مثال‌هایی که تایید کننده آن مفهوم و مطلب باشد. اگر مثال‌ها، مثال‌هایی باشند که شما در زندگی روزمره خود به کار می‌برید بهتر در ذهن می‌مانند. مطالب و مفاهیمی را که انتزاعی هستند و قابل مشاهده نیستند در ذهن خود تصویر سازی کنید. با ربط مطالب به یک تصویر ذهنی که می‌تواند خیالی یا خنده‌دار باشد، سرعت یادآوری آن افزایش می‌یابد.

 

درس2

 

گام چهارم

تمرین حل کردن این امکان را به شما می‌دهد تا بر مطالب خوانده شده تسلط بیشتری پیدا کنید و به میزان یادگیری خود بپردازید در این صورت به نقاط ضعف و قوت پی می‌برید. تمرین‌های پاسخ‌دار همیشه این امکان را به شما می‌دهد که بعد از مطالعه به میزان یادگیری خود پی ببرید و با مراجعه به پاسخ سوال‌ها یک بار دیگر مطالب را مرور کنید.
تمرین‌های بی‌پاسخ این امکان را به شما می‌دهد که برای پیدا کردن جواب درست تلاش بیشتری نمایید و شما با سوالات درگیرتر خواهید شد. آیا شما متوجه این امر شده‌اید. زمانی که اسم چیزی یا مطلبی را که می‌خواهید به یاد نمی‌آورید دچار مشکل می‌شوید و تمام روز به آن فکر می‌کنید تا به خاطر آورید تا زمانی هم که این اتفاق نیفتد از تلاش دست بر نمی‌دارید. زمانی که به یاد آوردید، آن مطلب برای همیشه در ذهن تان باقی می‌ماند. تمرین‌های بی‌پاسخ را اگر هم با همین تلاش انجام دهید بیشتر در ذهن تان می‌ماند، زیرا برای حل آن‌ها تلاش بسیار زیادی می‌کنید.

گام پنجم

خلاصه‌نویسی مهم‌ترین مرحله مطالعه مفهومی است و کمک می‌کند تا در زمان محدود، دوره کردن درس مربوطه راحت‌تر شود . خواندن یک مطلب به شما این امکان را می‌دهد تا مطالب در حافظه کوتاه مدت شما قرار گیرد. برای انتقال مطالب به حافظه بلند مدت باید بارها و بارها مطلب دوره شود. با توجه به این امر که ممکن است زمان کافی برای مطالعه تمام مطالب درسی نباشد، خلاصه‌های کم حجم شامل نکات مهم امکان مرور سریع را به شما می‌دهد. در خلاصه‌های خود از نمودار، چارت و تهیه یک نقشه ذهنی از مطالب استفاده کنید. هیچ‌گاه همه مطالب را در خلاصه‌های خود یادداشت نکنید و فقط نکات مهم را یادداشت نمایید.

گام ششم

مرور کردن بهترین روش برای تثبیت مطالب در حافظه است. هر چقدر میزان مرور بیشتر باشد مطالب در حافظه بلند مدت شما ثبات پیدا می‌کند. برای مرور کردن سریع از خلاصه‌های خود می‌توانید استفاده کنید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.